Att vara nybliven förälder kan kännas överväldigande på fler än ett sätt. För det första har man gått igenom en graviditet, men sen även en förlossning och det ansvar som kommer när barnet är fött. Som novis i barnvärlden kan man ofta känna sig förvirrad och det är lätt att man spenderar timmar med att söka information på nätet eller kontakta BVC varje dag för vägledning. Naturligtvis är det alltid bra att man frågar om råd om det är någonting man undrar över, men i vissa situationer är det inte råd man är ute efter. Man är istället ute efter att hitta någon som befinner sig i samma situation, som är lika trött, som har lika många blöjor att byta eller som strävar efter samma miljötänk och giftfria leksaker som man själv.

Internet har bjudit in till många olika typer av möjligheter. Här kan du hitta bloggar från alla möjliga typer av föräldrar som lever precis som du gör. Bloggarna ger inspiration eller ett igenkännande som man så desperat kan behöva ibland. Det finns både pappabloggar och mammabloggar, samt bloggar som är mer faktabaserade.

I en blogg är det vanligast att man får följa en annan persons vardag. Det kan t.ex. handla om hämtning och lämning på förskola, att hantera förlossningsdepression eller hur man ska tänka när det är dags att välja vinterkläder. Många butiker använder sig även av bloggar för specifika ämnen, t.ex. att en leksaksbutik bloggar om de mest populära leksakerna för barn just nu. Det enklaste sättet att hitta till dessa bloggar är att använda sig av en sökmotor och skriva in de ord som man är ute efter, t.ex. “blogg mamma förlossning” och ett flertal olika alternativ kommer att komma upp. Du bör dock aldrig vända dig till en blogg för att få hjälp i medicinska ärenden för dig själv eller ditt barn. Då bör du vända dig till din barnavårdscentral, vårdcentral eller 1177.